8. Monstres!

-Veniu, ràpid, han duit una màquina gegant, que no s'atura davant res ni ningú, -els explicà en Joao, quasi sense respirar.
D'un bot, na Rita i na Julianna s'acostaren a en Joao i els tres es dirigiren més volant que corrent cap a la gran obra.
Si les màquines dels primers dies eren ja enormes, la que els sis ulls contemplaven ara triplicava la primera. L'alçada de les rodes arribava gairebé a la cap damunt dels arbres, i el renou que feia era infernal. Al davant duia unes rodes dentades que giraven a tota velocitat, i en cada volta se'n duia pel davant un bon grapat d'arbres.
Posant-se en perill, na Rita, na Julianna i en Joao es llançaren costa avall i es posaren davant la màquina, però de seguida hagueren de fugir, el mostre no s'aturava, com havia dit en Joao, davant res ni ningú.
Això ja era massa per a ells, aquell monstre era massa gran, massa destructiu.
Desanimats començaren a caminar cap a casa, en els ulls de na Julianna i en Joao començaven a sortir les llàgrimes, na Rita es sentia trista, vençuda, però...
Just al voltar la cantonada es toparen en centenars de voluntaris que arribats d'arreu del món venien disposats a fer-ho tot per aturar aquell desastre.
Els rostres dels nois s'il·luminaren, encara no estava tot perdut!.