4.Una gran idea

Com totes les grans idees que apareixen quan no t'ho esperes, aquest també va ser el cas de na Rita.

El deliciós suc de coco que li havia preparat la mare de na Julianna, va ser la inspiració per na Rita idear un gran pla.

-Julianna, ja sé què podem fer, al manco per guanyar temps, i poder aturar aquesta destrucció sense sentit- explicà na Rita.

-Mira ho vaig veure en un còmic, és veritat que no tenim ni la poció màgica, ni la màgia del druida, però sí la força de la gent del poble, que creu que això es pot salvar i que s'ha de salvar.

-Què has pensat?-demanà intrigada na Julianna.

-Sobre la marxa t'ho explicaré, reuneix aquesta nit a tots els habitants del poblat i que duguin moltes cordes -digué na Rita.

Impacients, els homes, dones i també nins del poblat es dirigiren a posta de sol a l'entrada de la cabana de na Rita, esperant que havia preparat aquella noia tan espavilada.

Una mica cohibida, na Rita agafà forces amb la seva veu més potent digué:

-Avui, quan ja sigui nit tancada, anirem a tornar a plantar els arbres que han tirat al terra. -Explicà na Rita a la gent.

3.Perquè destruïu?

Després d'un somni reparador i un bon berenar, na Julianna va mostrar a na Rita com dia rera dia els homes de les grans màquines anaven destruint la Selva Amazònica. Na Rita va quedar espantada, milers d'arbrers pel terra mostraven un paisatge desolador, on s'imaginava que tot era verd, ara només hi havia terra i buidor.
-Això fa por- es va lamentar na Rita.-Si ho haguessis
vist abans que arribassin aquests senyors, haguessis quedat meravellada, tot verd, arbres, plantes i flors, ocells que cantaven, fins i tot podies veure qualque moneia saltant d'arbre en arbre.-Li explicà na Julianna.
- Hi va haver un temps que la selva estava protegida però ha durat poc temps. Pel que hem pogut saber-continuà na Julianna- Aquests senyors volen construir un gran complex turístic, perquè vengui molta gent a visitar-nos, que serà bo per aquesta terra, però tenim clar que si és destruint tot això, així no!.Mentre la seva nova amiga parlava, na Rita s'imaginava el que na Julianna li anava explicant, es podia imaginar la selva plena de turistes, com Mallorca a l'estiu, i no li agradava massa la idea.-Això ho hem de salvar, no podem permetre que es destrueixi un paratge tan espectacular. Deixa'm pensar- va concloure na Rita.